Ro
 

En
 My mail@phys
>> Evenimente > Atelierul științific EUREKA
sau


Contacte:
Institutul de Fizică Aplicată
str. Academiei, 5
Chișinău, MD-2028
MOLDOVA (Rep.)
tel.: +(373) 22 738150
fax: +(373) 22 738149
e-mail: [javascript protected email address]

 

 

 

CINE ?

liceeni și studenți

UNDE ?

Institutul de

Fizică Aplicată

La 15 octombrie 2019

″EUREKA″ va împlini un an de activitate !

În această perioadă au avut loc mai multe ședințe teoretico-experimentale atât la chimie, cât și la fizică.

La atelier au participat 38 de profesori invitați, care au primit materiale didactice, iar circa 200 de elevi din diferite licee din Republica Moldova au fost antrenați la diverse lucrări de laborator sau lecții informative: L.T. ”Gheorghe Asachi”, L.T. “Ion Creangă”, L.T. “Ac. Constantin Sibirschi”, L.T. “Elimul Nou”, L.T. “Mircea cel Batrân”, L.T. “Principesa Natalia Dadiani”, L.T. Republican ”Aristotel”, L.T. ”George Meniuc”, L.T. European, L.T. ”Tudor Vladimirescu”, L.T. “Alexandru Ioan Cuza”, L.T. “Ginta Latină”, acestea fiind din or. Chișinău și L.T. ”Constantin Stere” din or. Soroca, L.T. "Nicolae Donici", s. Dubăsarii Vechi, r-nul Criuleni.

Ne puteți contacta la numărul de telefon +373-22-73-81-54  sau la adresa de e-mail bourosh.xray@phys.asm.md

Proiectul ”Crearea atelierului științific pentru elevi și studenți EUREKA” a fost conceput de către dr. J. Gradinaru și e în faza de realizare în parteneriat cu Institutul de Fizică Aplicată în cadrul Programului guvernamental de granturi pentru abilitarea femeilor din diasporă, DIASPORA ENGAGEMENT HUB, implementat de către Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora (BRD) și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Julieta Grădinaru – dr. în științe chimice, coordonator de formare a laboranților chimiști, Institutul de Chimie, Universitatea din Neuchâtel, Elveția.

Studii:
1986 - Diploma de studii superioare universitare: facultatea de chimie (Universitatea de Stat din Moldova (USM))
1993 -  Diploma de doctor în științe chimice (USM)
2018 - Diploma de studii pedagogice post-universitare MAS (Master of Advanced Studies ) la HEPV (Haute école pedagogique Vaud), Elveția.

Experiența profesională: din 1988 a activat în cercetare academică în R. Moldova (în cadrul Institutului de Chimie în laboratorul de Chimie Coordinativă sub conducerea acad. N. Gărbălău, unde s-a format ca cercetator și savant, continuând activitatea și până în prezent) și concomitent din 2001 în Elveția în domeniul chimiei fundamentale (anorganice, analitice), chimiei farmaceutice și industrie. O vastă paletă de experiență în sistemul academic autohton (R. Moldova) precum și responsabilități manageriale și organizatorice în sistemul academic elvețian: la Universitatea din Neuchâtel, Universitatea din Geneva, CHUV, în industrie: B. Braun Medicals (Vaud), Epithelix (Geneva). Co-autor a 40 articole științifice.

Experiența didactică în sistemul universitar (Neuchâtel) și în sistemul educației publice elvețiene (colegii și licee).

report a bug close

Report a bug